Keer terug

Overzicht

Informatie over deze opleiding

SOLIDWORKS is in de praktijk een veel gebruikt 3D CAD-ontwerp programma vanwege de toegankelijkheid, functionaliteit, eenvoud in aanleren en betaalbare oplossing. Veel scholen leren hun studenten de basis vormen in de vorm van een project. SOLIDWORKS dankt zijn succes aan de vele bedrijven die ermee werken en scholen die deze software beschikbaar hebben om studenten de benodigde kennis tijdens hun studie op te laten doen. Na het volgen van deze 4-daagse cursus in samenwerking met de HAN_University of Applied Sciences bent je in staat geheel zelfstandig in 3D te modelleren en bijbehorende 2D tekeningen te maken. De praktijk wijst uit dat producten, ontworpen met SOLIDWORKS, naadloos aansluiten aan de machines van nu.

Situering

Ontwikkel essentiële vaardigheden in 3D-CAD modelleren met onze SOLIDWORKS basis cursus. Leer gestructureerd 3D modellen op te bouwen, simuleren, visualiseren/renderen en 3D printen.
Ontdek de mogelijkheden van deze toonaangevende 3D CAD-software en breng jouw ideeën tot een werkelijk 3D CAD model dat te maken is. 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor technische ontwerpers of engineers in de WTB, Autotechniek of product ontwikkeling.

Wat leer je in de opleiding?

  • Optimaal 3D model opzetten in de part omgeving
  • Samenstellen van parts
  • 2D tekeningen maken van zowel een Samenstelling als parts
  • Eenvoudige FEA Simulatie maken van een part
  • Eenvoudige rendering
  • 3D model met Weldments opbouwen
  • SheetMetal oefening met samenstelling

Voorkennis

Kennis van Windows 10/11. Technische kennis op minimaal MBO, HBO of WO niveau.
Geen specifieke voorkennis nodig van SOLIDWORKS. De cursus is zowel geschikt voor beginners, maar ook voor wat gevorderden met al een tijdje SOLIDWORKS ervaring.

Programma

De cursus is een 4 daagse cursus waarin alle basis onderdelen van SOLIDWORKS aan bod komen. De brede opzet geeft de cursist een optimale basis om productief met SOLIDWORKS te kunnen werken aan eigen projecten.

Didactische aanpak

In een groep van 3 tot maximaal 8 cursisten werken we met laptops waarop SOLIDWORKS en MS Office werkt op Windows. De trainer laat elke stap voor stap op een projectie scherm of groot beeldscherm zien. Het lestempo is optimaal afgestemd op de cursisten. Cursisten kunnen zelfstandig vooruit werken als ze sneller zijn dan het gemiddelde tempo.

Leermateriaal

De SW Basis cursus heeft 2 Nederlandstalige manual waarin alle oefeningen geheel stap voor stap zijn uitgelegd zodat de cursist zelf de oefeningen zelfstandig nog eens kan herhalen.

Deze opleiding wordt gegeven door:

Arnoud  Thomasse MSc
Arnoud Thomasse MScTrainer

Trainer

Arnoud  Thomasse MSc
Arnoud Thomasse MScTrainer

Enthousiast trainer met veel praktijk ervaring in de WTB en Automotive engineering. 
Vanaf 2002 werkt hij met SOLIDWORKS, eerst bij een reseller en vanaf 2004 is hij een ondernemend docent op diverse hogescholen in Nederland in SOLIDWORKS, Simulati

Bekijk biografie pagina

Inschrijven

Data

  • 10 januari 2025
    09:00 - 16:00
  • 17 januari 2025
    09:00 - 16:00
  • 24 januari 2025
    09:00 - 16:00
  • 31 januari 2025
    09:00 - 16:00

Locatie

OffiCenter Geel,
Kleinhoefstraat 5
2440 Geel
België
Bekijk locatie

Trainer

  • Arnoud  Thomasse MScArnoud Thomasse MSc

Prijs

€ 1 645,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven